今日は中目黒で見つけた餃子をメインにしているお店の事を書きたいと思います。中目黒以外にも展開しているチェーンのようですが、その名も「肉汁餃子製作所 ダンダダン酒場 中目黒店」。店名長い!笑
Today, I wanna write about a Gyoza place in Nakameguro. Gyoza, in case you don’t know what it is, is originally a Chinese dumpling that has been loved and eaten for a very long time by Japanese people. The name of the place is called “Nikuju Gyoza Seisakujo Dandadan Sakaba Nakameguro”. (Yeah, long. Just remember as Dandadan Gyoza haha) There are no English signage for this place, and I thought it can be challenging to even walk-in and try this place out for those of you who cannot read Japanese. So I decided to write some review in English, BECAUSE I REALLY REALLY RECOMMEND this place if you like Gyoza.
結論から書きますと、この店、料理やサービス(顧客対応の意味合い)に関して全てが ★ ★ ★ ★ ★ 5つ星で、中目黒付近にいて「餃子を食べたい」という気分の方には 是 非 是 非 一度行っていただきたいお店です。
Long story short, this place deserves a Five-Star rating for the food and service. If you are craving for Gyoza and you are in the neighborhood (Nakameguro/Shibuya/Ebisu area), just go to this place. I also think these kind of places won’t be on a typical tourist guidebook, so if you really wanna go “local”, this is your place to go.
上記インスタにも書いた通りなのですが、餃子を配膳されるタイミングで「タレ無しでも美味しいのでまずはそのままで召し上がってください」と毎回言われます。毎回タレ無しで全部食べます。笑
Now, if you are familiar with Gyoza, I believe you would expect to eat with a Tare-sauce, usually a mix of soy sauce, ra-yu and vinegar. This place is different. The server will encourage you to try without any sauce. I am not sure about their server’s English ability but if they explain you something in Japanese, that is what they are saying.
最初にふらっとお店に入った時はそういうコンセプトのお店だと知らずに入ったので、そんな強気な言葉を聞いて驚きましたが、丸ごと一口で一つをタレ無しでいただき、「肉汁ぶしゃー」(←ふなっしー風)きて、餃子辞退のあぶらっこさもなく、皮も味がしっかり伝わってきて、思わず笑顔になる幸せなおいしさでした。
The eating style was something unheard of and I didn’t expect to hear such a strong confident statement from a place that I randomly walked-in, but I followed the recommendation. It was an ABSOLUTE BLISS in my mouth. The meat juice was just so succulent, but as a whole not at all oily, and you can actually enjoy the gyoza-skin flavor. Prior to trying this place’s, gyoza was something oily and gyoza-skin was a mere wrapping for me. FYI, “Nikuju” means Meat Juice and you can tell they take pride about it from their name of the restaurant.
一口で食う事を意識されているのかサイズが大きすぎることもないし、 中の肉汁はそんなにアツアツの温度ではなく、小籠包のようにすすって食べないと火傷することはないので、 是非 「一口!」で召し上がっていただきたい一品です。
Probably because it is meant to be eaten in one bite, the size of a piece is not too big, the juice is not too hot, so don’t be shy to eat at once.
店員さんも店長さんらしき方も全員フレンドリーで、日本にありがちなロボット接客な感じはなく、自然で丁寧なご対応をいただいたと思います。基本的に当ブログでは顧客対応についてはあんまりコメントしないつもりだったのですが、それでも一言その点褒めたいと思うお店です。
Again, not really sure about their English ability, but what I can say is that I felt all the staffs here are friendly. Japanese customer service can be sometimes very robotic, but this place greeted us with natural smile and some small conversations.
・・・・一つだけ!!!残念なのはこのお店、昼も夜も完全現金オンリーです。クレカもはやりの何とかペイその他電子マネーも非対応。
The only negative about this Gyoza-place!!! Cash only!
ただ逆に言うと、クレカ非対応なだけで再来店する気が90%ダウンする私でも、ここの餃子は絶対頻繁に食べに来たいと思うくらい、ポジティブ要素がネガティブ要素を上回ってくれるお店です。
However, I have to say this. I am a person who can easily get discouraged to come back (like -90%) if a place don’t accept credit cards, but I will definitely and frequently come back to this place.
値段情報ですが、ランチはなんと餃子セットが680円で安い!ご飯もたしかお替わり無料(か大盛り無料)。写真は撮り忘れましたが、ビデオは撮りました。ご飯、おしんこ、たまご、餃子、おすましがセットには含まれています。
Pricing for lunch Gyoza combo, ONLY 680JPY, and they will serve you with full bowl of rice if you ask. Forgot to take a picture of it, but the video is here. Rice, Japanese pickled veggie, half-steamed egg, gyoza, and a osumashi-soup.
夜に行ったときは2人で飲み食いしてだいたい7,000円くらいでした。リーズナブルな価格でしょう。この投稿の締めとして他のメニューの写真とコメントをします。
When I went there with my buddy during dinner time, it was about 7,000JPY with couple foods and alcohols which is pretty reasonable.
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